onsdag 10 december 2008

Tomt nattåg körs dagtid

På grund av trist övertidsarbete blev jag tvungen att åka redan mitt på söndagen. Hamnade i en liggvagn - men sängarna var inte bäddade. Nå, det kändes ganska lyxigt med två personer i en liten kupé. Hade jag varit ensam skulle jag nog ha lagt mig och nannat.
Tidtabellen höll, men all "lyx" som hör nattresorna till saknade jag. Bland annat visades det INTE film på bion. Trist eftersom en halv vagn har offrats för att inreda den. Kvar finns så få sittplatser i restaurangen att det alltid är överfullt. Dags att återställa?
Dessutom, numera sitter ju folk med sina minibiografer framför sig. Vilket är okej, så länge ljudet är lågt och de inte tittar på porno som en kille på X2000 gjorde en gång. Måste vara pinsamt för de omkringsittande?
Hemresan i morse innebar byte i Mellanstaden. SJÄLVKLART var SJ-tåget försenat redan vid ankomsten till Jobbstaden, det har jag lärt mig under hösten. Bara två minuter. Men sedan ökade det på till sex minuters försening. Surt att det bara återstår fyra minuter (mot tidtabellens 10) för tågbyte. Det är trots allt ett par hundra meter att springa. Och lokaltåget inväntar ICKE. Igen blev jag sur över att det är så knappa marginaler. Man ska inte behöva springa. Justera tidtabellen efter verkligheten, och sluta räkna det som anslutning, ni **** biljettförsäljande bolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar